Enkele schoonmaaktips voor de meest voorkomende autovlekken

11-03-2022 10:54
Enkele schoonmaaktips voor de meest voorkomende autovlekken-2022-03-11 10:54:42

De lente brengt fluitende vogels en bloeiende bomen met zich mee, maar helaas ook vlekken op uw lak.

De bloemen gaan weer bloeien, bomen krijgen hun bladeren weer terug en de vogeltjes fluiten! Hier worden we natuurlijk allemaal heel vrolijk van, maar we kijken niet echt uit naar die vlekken op de autolak. Wij geven u alvast enkele schoonmaaktips voor de meest voorkomende vlekken zodat u er weer snel vanaf bent.

Vogelpoep

Vogelpoep op uw autolak? Zo snel mogelijk verwijderen! In vogelpoep zitten namelijk zuren die slecht voor uw autolak zijn. Als de warme zon dan ook nog eens op uw auto schijnt zal dit nog sneller uw autolak aantasten. Vogelpoep is eenvoudig te verwijderen door wat warm water en een microvezeldoek of spons. Is de vogelpoep al opgedroogd? Leg een natte spons op de lak en laat het een paar minuten liggen. Veeg daarna weg (kijk uit voor steentjes die krassen veroorzaken).

Insecten

Rijdt u in de lente en zomer op de snelweg dan zult u er wel veel last van hebben: aan het einde van uw rit allemaal dode insecten op de bumper van uw auto. Dat ziet er niet fraai uit. Voor het verwijderen vavn dode insecten op de bumper kunt u het beste een speciale insectenverwijderaar gebruiken en deze op een microvezeldoek doen. Vervolgens even op het vuil leggen en een paar minuten laten intrekken. Veeg daarna voorzichtig weg.

Boomhars

Als u uw auto voor een langere tijd onder een boom parkeert zult u merken dat er pakkerige vlekken ontstaan op het dak en de motorkap. Dit is in de meeste gevallen boomhars of honingdauw dat van de bomen komt. Dit plakkerige goedje maakt u eenvoudig schoon met lauwwarm water en een autoshampoo. Werkt dit niet? Gebruik dan speciale harsverwijderaar.

Teer

Teervlekken zijn net zoals harsvlekken lastig van de auto te verwijderen. Alleen een water en shampoo volstaat niet om deze vlekken de baas te zijn. Een speciale teerverwijderaar is de oplossing. Naast teer kunnen ook olie en vetvlekken hiermee aangepakt worden. Teerverwijderaar is toepasbaar op lak, kunststof, velgen en ruiten. Steeds met kleine oppervlakken tegelijk werken. Na het aanbrengen enkele seconden laten inwerken en grondig afnemen met een schone microvezeldoek.

Kortom

De meeste vlekken en aanslag zijn met een emmertje warm water en autoshampoo goed te verwijderen. Gebruik in elk geval nooit huismiddelen zoals azijn, terpentine, wasbenzine of thinner om vuil of aanslag te verwijderen. Een slimme investering is de 'bug towel'. Dit is een speciale doek waarmee u veilig (dus zonder krassen) dode insecten, vogelpoep en boomhars van uw auto verwijdert. Gebruik hem in combinatie met autoshampoo of insectenverwijderaar en u heeft uw auto snel weer schoon. Het beste is om uw auto regelmatig in de wax te zetten. Zo helpt u lakschade door vogelpoep, insecten, hars en ander hardnekkig vuil zoveel mogelijk te voorkomen.

Autolak al te veel aangetast?

Dan is het misschien tijd om uw auto te laten polijsten. U merkt dat het tijd is voor een polijstbeurt als uw autolak dof oogt en oppervlakkige krassen heeft opgelopen. Bij Autobedrijf Dirk van der Steen kunt u uw auto laten polijsten. We halen dan met speciaal polijstmateriaal een heel dun laagje van de lak af wat ervoor zorgt dat hij weer mooi gaat glimmen en krasje compleet vervagen. Heeft u diepere krassen in uw autolak? Dan is polijsten niet het antwoord, maar kunnen wij u wel een oplossing bieden doormiddel van spotrepair door een van onze partner schadereparateurs. 

Voor meer informatie neem contact met ons op via 072 505 32 66 of info@dirkvandersteen.nl

Team Dirk van der Steen