De voorjaarsschoonmaak voor uw auto

25-03-2022 11:46
De voorjaarsschoonmaak voor uw auto-2022-03-25 11:46:28

Het voelt goed om opgeruimd aan de lente te beginnen. Niet alleen uw huis, maar ook uw auto. Wij geven een aantal tips om uw auto voorjaar-klaar te maken.

1. Opruimen en schoonmaken van het interieur

Met een zachte borstel met fijne haren kunt u stof en vuil van de oppervlakken van uw interieur borstelen. Gebruik dit op ventilatiegebieden, knoppen, de spleten in stoelkussens om al het vuil in de hoekjes en gaatjes van het interieur van uw auto te verwijderen. Stofzuig om al het vuil uit deze gebieden volledig te verwijderen. Verwijder al het afval, zoals lege tassen of bekers, en gooi ze in de prullenbak of recyclebak om uw auto vrij te maken van rommel. Organiseer de spullen die u in uw auto bewaart, zet kauwgom, zonnebrillen, paraplu en andere items in hun respectieve opbergplaatsen om orde te scheppen. Maak het af met een luchtverfrisser voor een heerlijk schoon geurtje. Na de opeenhoping van hardnekkig wintervuil hebben uw matten en tapijt een grondige schoonmaakbeurt nodig. Voor het beste resultaat begint u met een harde borstel om het vuil van het materiaal te verwijderen en los te maken. Zo kunt u al het vuil verwijderen, vooral de resten die in de tapijtvezels vastzitten. Stofzuig het tapijt en de matten om al het vuil te verwijderen, zodat de vloer van uw auto er weer fris en vuilvrij uitziet.

 

2. Was de buitenkant met de hand om hem te laten glanzen

Een fijne en gladde wasbeurt is de beste optie voor de buitenkant van uw auto, om een strakke look te creëren zonder de lak van uw auto te beschadigen. Een handwasbeurt is meestal de beste optie voor een gedetailleerde en zachte reiniging. Door een autowasoplossing te gebruiken in plaats van afwasmiddel of huishoudzeep wordt uw auto goed schoon en blijft de natuurlijke lak behouden. Nadat u uw auto hebt gewassen en afgespoeld, kunt u met een rubberen trekker overtollig water verwijderen. Door het water te verwijderen in plaats van het aan de lucht te laten drogen, verwijdert u eventuele mineralen of vuil dat door het water en het schoonmaken kan achterblijven. Deze paar details kunnen uw auto een professionele glans geven. Let op: gebruik in geen geval een hogedrukspuit want hierdoor kunnen krassen op de lak ontstaan. 

 

3. Banden en velgen reinigen met het juiste middel

Als u uw banden wast, gebruik dan niet-zure producten om ze goed schoon te krijgen zonder de banden te beschadigen met agressieve chemicaliën. Gebruik een harde borstel om al het vuil te verwijderen dat zich in uw banden heeft genesteld, en iets kleins, zoals een tandenborstel, kan handig zijn om de kleinere delen van uw band te bereiken. Als uw banden helemaal schoon zijn, zonder schadelijke chemicaliën, zullen ze in goede staat blijven. Gebruik voor de velgen van uw auto een speciale velgenreiniger (schoonmaakmiddel) en een zachte grote borstel om het vuil te verwijderen.

 

4. Een microvezeldoek en mild reinigingsmiddel voor de ruiten

Maak uw ruiten als laatste schoon om te voorkomen dat ze vuil worden door het schoonmaken van andere delen van de auto. Vermijd het gebruik van glasreiniger die te agressief kan zijn voor autoruiten - zoek een reiniger zonder ammoniak om ze het best te reinigen en te beschermen. Gebruik een microvezeldoek om vlekken, strepen of vlekken te voorkomen en geniet van een gladde en smetteloze reiniging. Vergeet niet uw ramen naar beneden te rollen om al het vuil en olie te verwijderen dat zich boven aan de ramen verzamelt. En dit is het einde van uw grondige voorjaarsschoonmaak!

 

De lente is ook een goed moment om te controleren of uw auto nog in goede staat is na de lange wintermaanden. Heeft u twijfels of wilt u het gewoon zeker weten? Maak dan een afspraak voor een onderhoudsbeurt

 

Team Dirk van der Steen