Wanneer moeten de winterbanden onder de auto?

04-11-2022 11:03
Wanneer moeten de winterbanden onder de auto?-2022-11-04 11:03:05

De winter is nu begonnen en de temperaturen schommelen rond de 7 graden en voor u het weet vriest of sneeuwt het!

Een handige vuistregel: daalt het kwik tot onder de 7°C? Dan raden wij u aan om uw zomerbanden te wisselen voor winter-exemplaren.

Zo’n twintig jaar geleden zaten er het hele jaar dezelfde banden onder auto's. Maar tegenwoordig zijn banden technisch zo goed, dat er aparte zomer- en winterbanden zijn. Elk met hun specifieke eigenschappen om zoveel mogelijk grip te bieden. Extra veilig dus, maar er is één ding waarmee u rekening moet houden: verwissel op tijd van winter- naar zomerbanden en vice versa. Het maakt namelijk écht uit in de hoeveelheid grip.

Bij 7 graden Celsius of lager is een winterband veiliger dan een zomerband. Hij heeft dan bijvoorbeeld een kortere remweg. Maar boven de 7 graden heeft de winterband juist nadelen - hij slijt bijvoorbeeld harder - en kunt u beter op een zomerband rijden.

Dat verwisselen is het gemakkelijkst te doen door een afspraak te maken bij onze garage. Hier kunnen wij de banden die van uw auto afkomen ook nog onder geconditioneerde omstandigheden voor u opslaan. Wel zo handig!

Maak een afspraak voor een bandenwissel via het contactformulier of bel ons direct. 

Heeft u nog geen winterbanden? Dan kunt u ook bij ons terecht, wij helpen u graag bij het zoeken van de meest geschikte banden voor uw auto.

Team Dirk van der Steen